7 leuke uitjes voor in de voorjaarsvakantie 2023

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat de voorjaarsvakantie er ook weer aan komt. Ben je nog op zoek naar leuke uitjes?

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat de voorjaarsvakantie er ook weer aan komt. Ben je nog op zoek naar leuke uitjes om te doen in de voorjaarsvakantie? Wij hebben een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet.

1. Bezoek een dierentuin

In de voorjaarsvakantie is een bezoek aan de dierentuin altijd een goed idee. Het is niet alleen leuk om verschillende dieren te zien, maar ook nog eens leerzaam voor je kinderen. Veel dierentuinen organiseren ook extra activiteiten in de voorjaarsvakantie, zoals voederpresentaties en speurtochten. Een aantal leuke dierentuinen om te bezoeken zijn Burgers’ Zoo in Arnhem, Diergaarde Blijdorp in Rotterdam en Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

2. Ga naar een pretpark

Voor wie van spanning en sensatie houdt, is een pretpark een goede optie. Vrijwel alle pretparken zijn in de voorjaarsvakantie geopend. Denk bijvoorbeeld aan de Efteling in Kaatsheuvel, Walibi Holland in Biddinghuizen en Attractiepark Slagharen in Slagharen. Het is wel verstandig om van tevoren te checken welke attracties geopend zijn om tegenvallers te voorkomen en of er speciale kortingsacties zijn.

3. Bezoek een museum

In de voorjaarsvakantie is het ook leuk om een museum te bezoeken. Er zijn verschillende musea die speciale activiteiten organiseren voor kinderen, zoals knutselworkshops en andere leuke activiteiten. Een aantal leuke musea om te bezoeken zijn het Rijksmuseum in Amsterdam, het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

4. Wandelen in de natuur

In de voorjaarsvakantie is het heerlijk om lekker buiten te zijn en te genieten van de natuur. Ga wandelen in een natuurgebied in de buurt en ontdek de prachtige bloemen en bomen die in bloei staan. Gaat je kind mee? Neem een vergrootglas en verrekijker mee, want er is zoveel te ontdekken!
Vergeet niet om een picknickmand mee te nemen en een mooie plek uit te zoeken om te genieten van een lunch in de buitenlucht.

5. Ga naar de bioscoop

Een bezoekje aan de bioscoop is altijd een leuk uitje, vooral als het buiten koud en nat is, want helaas komt ook dat voor in de lente. Er draaien altijd wel leuke films in de bioscoop, of het nu gaat om een actiefilm, een komedie, een familiefilm of een romantische film.

6. Maak een stedentrip

Een stedentrip is natuurlijk wel érg leuk om te gaan maken. Kies een stad in Nederland of over de grens en ontdek de culturele bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Een paar suggesties zijn Maastricht, Antwerpen, Rotterdam of Den Haag, steden die het bezoeken zeker waard zijn!

7. Ga schaatsen

Als het weer het toelaat, is schaatsen een leuke activiteit om te doen in de voorjaarsvakantie, want schaatsen is heus niet alleen mogelijk in de winter!. Er zijn verschillende schaatsbanen in Nederland waar je terecht kunt, zoals de Jaap Edenbaan in Amsterdam of de Vechtsebanen in Utrecht.
Wil je liever skeeleren met het lekkere weer? Dat kan natuurlijk overal!
••Op Evenonderons.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *