Een ode aan de draagpapa

Sommigen vonden het meteen geweldig en weer anderen hadden een zacht duwtje nodig. Een ode aan de draagpapa!

We zijn trots op ze. We koesteren ze. En we pronken graag met ze. De vader die draagt, liefkozend draagpapa genoemd. En dan bedoel ik niet op de arm of op de schouders, al mogen die er uiteraard ook wezen. Nee, ik heb het over diegene die met een doek zijn kindje draagt.

Vaders en draagdoeken

Sommige vaders zullen het meteen geweldig vinden en een eigen draagmiddel willen. Anderen hebben een duwtje in de rug nodig. De één iets harder dan de ander. Ook zullen er vaders zijn die je liever zien gaan dan komen met je lap gordijn. Over die laatste groep gaan we het vandaag niet hebben. Vandaag breng ik een ode aan zij die maling hebben aan de starende blikken, aan zij die het dragen toch een kansje geven omdat het ons moeders zo blij maakt en aan zij die het dragen als onderdeel van de opvoeding zien.

Een ode nog wel. Is dat niet een beetje overdreven? Misschien wel. Misschien niet. Maar waarom niet? Ik word er persoonlijk wel blij van. Sterker nog; dragen is de nieuwe puppy. Een ware likes trekker. Een beetje stoer en een beetje lief. Yin en Yang.

Een kindje tegelijk dragen

Als je als moeder in verwachting bent, kun je je andere kindje niet ook dragen. Dat vind ik jammer, maar daar is de oplossing: papa kan dragen! Je andere kindje komt dan wat het dragen betreft echter niks te kort want hij heeft een vader die draagt. En een moeder die zijn vader ooit een klein duwtje in de juiste richting heeft gegeven. Het dragen heeft dan wel een puur praktische functie, maar het plezier van beide is er niet minder om. Probeer het maar eens!

En de eerdergenoemde vaders die jou liever zien gaan dan komen dan? Ook die verdienen eigenlijk toch wel een applaus. Als je een draagdoek een lap gordijn durf te noemen heb je immers wel lef!
 
••Op Evenonderons.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 2 Reacties

  1. […] draagpapa die zijn zoontje face forward aan het dragen was in de dierentuin. En ik ben nog wel zo dol op draagpapa’s. Ook heb ik weleens de husband aangestoten en gefluisterd dat het zo dus niet […]

  2. […] niet fijn.Daarnaast hebben ze op hun smartphone ook gewoon WhatsApp met maar liefst 6 contacten: Papa, mama en de opa’s en oma’s. Er zijn een aantal vriendjes die ook een telefoon met […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *