Zelf Valentijn chocolade maken: zo doe je dat!

Valentijnsdag, ik hoef niemand meer te vertellen dat dat op 14 februari is. Is het niet leuk om je Valentijn te verrassen? En je kunt natuurlijk naast je eigen echte Valentijn ook gewoon wat liefde en hartjes uitdelen aan je naasten. Ondanks dat men wel eens klaagt dat het te commercieel is en ieder wat wil verdienen aan Valentijn, is de dag wel een mooie manier om iets liefs te zeggen of een mooi gebaar te maken. Helemaal als je dit zelf maakt! In dit artikel gaan we Valentijn chocolade maken.

Ik bedacht een redelijk makkelijke DIY die je op verschillende manieren kunt inzetten en versieren. Zo kun je kiezen of je het in geheim wil opsturen aan een geliefde of toch gewoon als aardigheidje geven aan die lieve buurvrouw die alles voor je doet.

Ik laat je twee uitvoeringen zien met dezelfde ingrediënten. Een (klein) chocoladehart en een chocoladekaart. Beide hebben dezelfde werkwijze, alleen de vorm is anders. Eerst gaan we smelten en versieren en daarna dit mooi verpakken. Deze DIY is ook prima uit te voeren door een kind!

Wat heb je nodig voor deze Valentijnstraktatie 

 • Witte chocolade
 • Hartjes snoep
 • Mini marshmallows
 • Hartjes Pretzel (Lidl) of gewone pretzels
 • Spikkels/Sprinkles
 • Knettersnoep
 • Hartjes uitsteker (koekjesvorm)
 • Vierkante vorm, mag ook een p plastic trommeltje zijn van 12×12 cm
 • Bakpapier
 • Aluminiumfolie
 • Cellofaanzakjes
 • Karton

1. Kleine hartjes als Valentijn chocolade maken

Leg de uitsteker op het aluminiumfolie, en pak de uitsteker strak in, eigenlijk maak je van aluminium folie een mal voor de chocolade. Haal voorzichtig het hart er uit en leg het op het bakpapier. Herhaal net zo lang totdat je genoeg harten hebt.

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Dit doe je door de chocolade in een klein pannetje te doen, dit pannetje zet je in een grotere pan, die voor de helft gevuld is met bijna kokend water. Goed blijven roeren en je chocolade smelt.

Hoeveel chocolade je gaat smelten hangt af van de grootte van je harten uitsteker. Reken ongeveer 75 gram chocolade voor een hart van 8 cm.

Giet de chocolade in de vormpjes. Nu kun je ze versieren. Dit kan met het snoep. Er kan op dit hart niet te veel snoep. De pretzels geven je chocolade een waanzinnige smaak. Ik maakte ze iets kleiner.  Maak af met spikkels! Laat de harten in de koeling een nachtje hard worden. Haal dan voorzichtig het aluminiumfolie eraf.

Deze harten verpak je leuk in een cellofaanzakje waar je een cadeaulabel aanhangt met een lieve tekst. Stop het stiekem in de zak van je geliefde op school. Leg het in de auto van je partner. Of geef het aan die lieve oppas!

2. Zelf een chocoladekaart maken

Deze chocoladekaart kun je leuk op de post doen, wat een verrassing een eetbaar cadeau! Smelt 200 gram witte chocolade au bain-marie. Giet deze in je bakvorm, of een lunchtrommeltje van ongeveer 12×12 cm. Voor de zekerheid heb ik een heel klein beetje bakspray erin gespoten.

Versier met allerhande snoep. Veel hartjes! Als extra deed ik een kaarshoudertje in de chocolade. Laat het nu even in de koelkast wat harder worden. Als het wat afgekoeld is, kun je er het knettersnoep over heen strooien. Laat het volledig afkoelen. Haal de kaart voorzichtig uit je bakvorm. Van karton maak je nu nog een kaart die je lief beschrijft. Deze kaart knipte ik op de juiste maat van het zakje. In het midden de tekst “ik hou knetterhart van jou!“ Of je hard nu met een d of t op het einde schrijft maakt in deze niet uit ;-).

Leg je chocoladekaart op de kartonnen kaart en schuif ze samen in het cellofaan zakje met een taartkaarsje erbij. Plak dicht, verpak het in een bubbelenvelop en stuur op!

Veel plezier met het maken van deze Valentijn chocolade!
••Op Evenonderons.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 1 Reactie

 1. […] jij en je crush voor elkaar bestemd zijn, zo zijn chocola en Valentijnsdag voor elkaar gemaakt. Het is veruit het beste cadeau. Bonbons sturen met een briefje erbij, […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *